18 april 2016

Om flyktingkris och religion

De som flyr från förtryckande system, ideologier och religioner ska få komma hit och söka skydd. Det tycker jag verkligen. MEN då ska man inte få ta med sig dessa idéer, förklädda som kultur, för att sedan breda ut dem som en filt och ha en picknick på vårt samhällssystem.

Du ska ta seden dit du kommer. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Flyr du från ett icke-fungerande system säger det sig själv att du måste vara beredd att släppa de delar som inte är accepterade i det välfungerande system som du vill bli del av.

Religionsfrihet innebär inte bara att du får ha din religion, men också rätten att inte ha någon alls. Och religionsfrihet i all ära, men borde det inte lika gärna kunna betyda frihet från religion? Trenden är tydlig att folk i de mest framstående, jämlika och fredliga länderna i allt större grad tar avstånd från religion till förmån för vetenskap.  Jag tror och hoppas verkligen att det är nästa stora steg för människan att ta i en global värld. För att folk ska komma överens och närma sig utopin om en helt fri och öppen värld så är inte svaret samma religion - svaret är ingen religion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar