23 mars 2016

Årlig uppdatering om HV71's säsong

Säsongen 2015/2016 inleddes skakigt för HV efter interna konflikter mellan å ena sidan delar av spelartruppen, delar av sportsliga ledningen samt bland flera betydande sponsorer och huvudtränare Andreas Johansson.
Styrelsen backade öppet Johansson, vilket ledde till ganska ordentlig kritik från fans och sponsorer, och även viss media. Påtryckningarna utifrån blev till slut för stora och Johansson sades upp och styrelsen ställde sina platser till förfogande. Efter en tid lämnade även assisterande tränarna Stillman och Olausson klubben.

Sportcheferna Hult och Davidsson hade alltså riktigt stökigt på försäsongen. Ny tränare blev Johan Lindbom, tänkt som J20 tränare inför säsongen. Assisterande blev Tim Brithén, och en andra assisterande hittades aldrig. Tränarna kom in relativt sett och fick inte styra över sommarträningens upplägg.
Kanske detta kan vara en del av förklaringen till alla de skador som började komma redan tidigt på säsongen, och sen fortsatte genom hela serien. Detta blandades med en del tveksamma och långa avstängningar på nyckelspelare som Karalahti och Campoli. Kollar man på statistiken så har Disciplinnämnden faktiskt varit hårdast mot HV av alla lag i serien, både i totalt antal matcher och i längd på enskilda straff. Varför kan man fråga sig...

Det har alltså varit en stökig säsong för spelartruppen också, vilket har visat sig på isen också då man inte kunnat få till något konsekvent spel. Det har gått upp och ner. Ser man till helheten så kan man väl säga att serien var ner, och slutspelet upp. En svag tionde plats i serien gav play-in mot Örebro och därefter kvartsfinal mot Skellefteå. Trots att 5 av dessa 6 matcher var riktigt bra från HV räckte det inte mot Skellefteå som vann i 4 raka - en överkörning, två suddenförluster, och en uddamålsförlust. Ett bra facit av HV, men Skellefteå var för starka. Mina favoriter till guldet.

Spelare med utgående kontrakt:

Erik Christensen / Chris Campoli / Jere Karalahti / Erik Ersberg / Emil Johansson / Axel Eidstedt / Björn Melin / Erik Andersson / Simon Karlsson /

Självklart borde HV förlänga med Christensen (kosta vad det kosta vill), men även med Campoli och Emil Johansson bör man försöka behålla (bästa backarna i slutspelet).
Andersson och Eidstedt kvittar enligt mig.
Ersberg kommer att lämna. Troligtvis även Karalahti. Melin och Karlsson avslutar troligtvis sina karriärer. Kan även vara så att trögfotade Ryan O'Byrne får kicken.

Nästa säsong kan laget formeras så här: 

Thörnberg - Christensen - Tedenby
Laine - Önerud - Arlbrandt
Sandberg - Bengtsson - Törngren
Sundh - Abbott - Brithén
(Andersson - Stenlund - Ahl)

Campoli - Almquist
Berglund - "Kolan"
Pilut - Johansson
Hansson - O'Byrne
(Eidstedt)

Fredrik Pettersson-Wentzel
Ny målvakt

Tränare blir Johan Lindbom. Om Brithén blir kvar är i dagsläget inte klart. Det ryktas att Stephan "Lillis" Lundh är klar till nästa säsong.
Backen Mattias "Kolan" Karlsson ryktas även in.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar