20 september 2014

HV71 ser starka ut i upptaken av SHL 14/15

Efter en konstig förra säsong och ett högst ovisst uppehåll är nu SHL igång igen. Och HV ser riktigt starka ut, både på banan och på papperet!

Ny tränartrio (Johansson-Olausson-Stillman), starka värvningar och ett bra driv på isen gör att jag ser positivt på säsongen. 

Det absolut häftigaste som hänt under försäsongen är såklart värvningarna av Mattias Tedenby och Teemu Laine. Dessutom har man fått "hem" Erik Ersberg och Björn Melin samt värvat Calle Ridderwall, Kristofer Berglund och Simon Karlsson. Det sägs även att Kevin Fiala är på väg tillbaka till laget och att även Anssi Salmela ryktas gå samma väg. 

Laget:

Ersberg/Wesslau

Karlsson/Petrasek
Campoli/Johansson
Berglund/Eidstedt
(Karlsson/Williamsson/Pilut)

Tedenby/Christensen/Brithén
Ridderwall/Holzapfel/Laine
Jämtin/Nilson/Carlsson
Törngren/Bengtsson/Sandberg
(Melin/Strandberg/Andersson)

Som synes blir det stor konkurrens om platserna om både Fiala och Salmela ska in i detta redan starka lag. Som man också ser så är till exempel meriterade Melin i dagsläget utanför laget, så det kommer bli tufft. Det troliga är att någon av juniorerna lånas ut, jag tror inte att man "vågar" sätta en etablerad spelare på läktaren. Men konkurrens är bra, den som inte ger 100% ska inte spela under Andreas Johanssons ledarskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar