24 mars 2014

HV71 behöver bygga om efter nytt uttåg i kvartsfinal

Säsongen 2013/2014 är slut för HV71. För fjärde året i rad tog det slut i kvartsfinal efter 4-1 i matcher mot Skellefteå. Det har varit den skakigaste säsongen i klubbens moderna historia med sparkade spelare, sparkade tränare, jumboplats och kvalseriespöke. Via tränarbyte och nya spelare tog man sig till plats 10 och play-in. Väl där imponerade man stort och tog sig vidare till kvartsfinal mot mästarna Skellefteå. Ingen, absolut ingen, räknade med HV men man gav Skellefteå en ordentlig match då man var med i samtliga matcher och krigade om en vinst. Man tog en seger, men Skellefteå var till slut för tunga. Men efter en förnedrande säsong gav man aldrig upp och slutade med flaggan i topp. Tidigare år har man som supporter varit besviken, i år känner man sig stolt över krigarhjärtat som visades i slutspelet.

Spelare med kontrakt:
(M) Wesslau/Gunnarsson
(B) Petrasek/Karlsson/Campoli/Williamsson/Johansson/Pilut
(F) Davidsson/Christensen/Holzapfel/Brithen/Fiala/Carlsson/Bengtsson/Jämtin/Johnsson

Spelare med utgående kontrakt:
(B) Salmela/Fantenberg/Fälth
(F) Krog/Nilson/Rajala/Sandberg/Strandberg/Lindström/Karlsson

När man tittar på namnen ovan ser man att några viktiga kuggar kan försvinna, men även några viktiga namn som man förlängt med under året i Christensen, Campoli, Karlsson och Fiala. Troligtvis kommer man att tappa Salmela till KHL och William Karlsson till NHL.
Några spelare har gjort en riktigt dålig säsong och bör försvinna. Till dessa hör Fälth, Krog och Lindström på utgående kontrakt. Dessutom bör man absolut bryta med Stefan Johansson som varit under all förväntan. Tycker även Marcus Nilson borde försvinna, men det ryktas att han fått förlängt. Man borde också ta sig en rejäl funderare på om man ska fortsätta att satsa på Wesslau och nuvarande målvaktstränaren då Gustaf varken har förbättrats eller övertyget under sina två år i klubben.

Vilka bör man behålla då? Självklart vore Fantenberg en viktig kugge och likaså Rajala. Unga killar som Filip Sandberg, Erik Andersson, Lawrence Pilut, Axel Eidstedt och Filip Ahl varit riktigt duktiga på slutet. Dessa lär spendera mycket tid i J20-laget men borde få chansen.

I denna laguppställning ser vi även var hålen finns. En toppback behövs för att fylla Salmelas troliga tomrum. En center av absolut toppkvalitet att fylla William Karlssons plats samt minst en ytterforward av hög klass till en andra- eller tredjelina. Utöver det bör man försöka fylla på underifrån med J20-killar som gjorde många bra insatser under året. Gillade speciellt Erik Andersson och Filip Ahl som jag hoppas får chansen.

På tränarsidan tappar man Bendelin som återgår till gamla sysslor i klubben. Det ryktas om Andreas Johansson från Södertälje och tidigare Färjestad som ny head coach, en ambitiös och energisk kille. Jag hoppas att Anders Olsson blir kvar som assisterande. Thomas Ljungberg gör varken till eller från, han kan nog bli kvar. Det viktiga är att tränartrion får till ett bättra försvarsspel och krigarhjärta i spelartruppen i klass med den vi såg fanns i slutspelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar