30 september 2013

Kris i HV71 - nyförvärv, Jämtin & 10 taktikpunkter

Kris i HV71 skrivs det i tidningarna. Botten, förtroendekris, lamt och lojt är ord som hörts i pressen och bland experter. HV har inte fått spelet att stämma, och då främst försvarsspelet och målvaktsspelet som de flesta hade stora förväntningar på inför säsongen. Fungerar inte försvarsspelet blir det problem i uppspelsfasen och då blir det också svårt att få anfallsspelet att klaffa. Det har också sett ut som det saknats kämparglöd i laget, ingen frenesi i åkningen, klent framför båda målen - ingen jävlar anamma kort sagt.

Jag var orolig inför detta redan innan säsongen när det kom ut att Jämtin var skadad. En kille som står för allt det som saknas i HV för tillfället. Jag ställde frågan till Leif Boork på en chatt i Expressen, vad det betyder för HV att Jämtin skulle saknas inledningsvis. Boork svarade att någon annan kommer ta den platsen, så det borde inte vara något problem. Well well, ingen har tagit den rollen och laget ligger nu sist i tabellen utan någon jävlar anamma. Så Jämtins frånvaro tror jag är en mycket stor del i de uteblivna resultaten.

Dahlén måste ha insett Jämtins vikt i laget då han satte ett A på hans bröst inför säsongen. Nu dröjer det någon vecka till innan han är tillbaka och istället har man nu lånat in Kyle Beach från AHL som ska ha rollen som en fysisk pjäs på banan. Jag känner inte igen spelaren, men det är en stor kille (193cm, 93kg) så jag hoppas på en Joensuu-typ som åker runt och smäller på och lever jävel och drar med sig resten av laget. Lånet är till att börja med i tre veckor för att täcka upp för Jämtin, och är killen bra kanske det blir en hel säsong. Dahlén borde ge Beach en enda instruktion: din uppgift är att väcka laget!

Vad ska HV71 göra spelmässigt för att börja vinna matcher? En klar vinst och hela trenden kan vända.
1. Låt Gunnarsson starta nästa match, kanske till och med två-tre matcher i rad.
2. Behåll Nilson-Karlsson-Carlsson intakt
3. Jobba med backarna, hårdare coachning under match. Fantenberg/Fälth skall spela 25 minuter!
4. Spela Krog och Sterling med någon som lever jävel, typ Liket eller nye Beach. När Jämtin återvänder skall han spela på den platsen!
5. Intensiv skridskoåkning, korta byten och stenhård back-check!
6. Spela Holzapfel som center i en checking-line med skridskostarka Bengtsson och Brithén.
7. Bänka Gagnon.
8. Sarg ut under första tio minuterna, skapa lugn och tid.
9. Dumpa inte puck när det är dags för byte, spela hem till back och skapa tid. Håll i pucken!
10. Bli förbannade, visa temperament och ta tillvara på den energin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar