1 oktober 2013

Vad som är fel med Sverige denna vecka

Tjej våldtagen av sex unga män - som alla friades i hovrätten
Det första, och största, ämnet i veckan är såklart den friande domen på 6 killar som låst in en 15-årig tjej i ett rum och i tur och ordning våldtagit henne. Dessa killar dömdes i tingsrätten för grov våldtäkt men överklagade. Och vad händer? Jo hovrätten kommer fram till en helt annorlunda dom och friar samtliga killar och utmålar tjejen som att hon inte "var i ett hjälplöst tillstånd". Det är inte bara jag som tappar hakan av förvåning av hur hovrätten, Sveriges näst högsta instans, inte bara totaländrar tingsrättens dom men också dömer så uppenbart åt helvete fel ur alla moraliska perspektiv. Man blir mörkrädd! Finns ingen som helst mänsklig sida av rättsväsendet? Jag hoppas killarnas advokat/-er samt hovrättens domare sover gott om natten. Varenda människa fattar ju att en ensam tjej på 15 år inlåst i ett rum, strippad på kläder och mobil, med lyset släckt och sex berusade och hotfulla killar i en ring runt som i tur och ordning har sex med henne inte gör detta FRIVILLIGT!!! Det är så sjukt så det finns ju inte. Vad menar hovrätten att tjejen skulle gjort? Tagit sig ut med våld (mot sex killar och en låst dörr)? Använt förhandling och diplomati (mot sex berusade och kåta killar)? Jag har aldrig sett ett klarare fall som inte dömts till, i detta fallet, tjejens fördel. Jag har aldrig sett en så moraliskt befriad dom. En dom som signalerar fri lejd att gruppvåldta 15-åringar (i princip barn i mina ögon). Så här får det inte gå till i ett så utvecklat land som Sverige. Det är en skandal och ett rättshaveri.

Kvinna voltade med bil - blev rånad
Vi fortsätter i en "vad-fan-händer anda" med en kvinna som körde av vägen och voltade med bilen. Kvinnan fick inga allvarliga skador men behövde självklart hjälp efter olyckan. En bil stannar men inte för att hjälpa till en möjligen allvarligt skadad människa. Nej nej. En bil vars passagerare ser chansen att sno åt sig kvinnans handväska och dra därifrån. Vad i hela helvete är det som händer? Hur fungerar en människa som beter sig så? Är det bara ren ondska eller är man bara totalt dum i huvudet? Tänkte förövarna: "Okej, du lever. Då är det okej för mig att sno din handväska". Hur kan man ens tänka så? Jag blir förbannad och även detta är så moraliskt fel som det bara kan bli. Även om det är en rutten individ så gillar jag inte vad som händer i Sverige för tillfället...

Kvinna fick inte flytta in på ålderdomshem med maken - tog självmord
Dags för äldrevården och privatiseringen av denna att få sig en släng av sleven. Kort sammanfattning. En kvinna kontaktade kommunen och ville flytta in på ålderdomshem i sin hemort. Nej det får du inte, vi har inte råd säger kommunen. Efter att det står klart att kvinnan inte får en plats på kommunens ålderdomshem med sin make kliver hon upp på en stol och hoppar från sin balkong. Vad har hänt med medmänskligheten i landet? Handlar allt om kronor och ören? Varför kan inte en kvinna som är i akut behov av hjälp (enligt både egen utsago, läkares utsago och barn/barnbarns utsago) få komma in på ett ålderdomshem? Inte nog med det, hon möter så stort motstånd att hon inte ser någon annan utväg än att ta livet av sig. Det är inte värt att leva vidare under sådana förhållanden. Det är såklart helt befängt att det får gå till så. Att en person som jobbat och betalat skatt i hela sitt liv inte får plats på kommunens äldreboende för att det kostar för mycket… Det är ju horribelt. Ni som är ansvariga, hoppas ni sover gott om natten då ni vet att ni sparat kommunen några kronor som ni själva kan bränna på representationsluncher. Fy fan.

Romerna diskrimineras - nu går drevet
Ja, romerna har ett visst rykte om sig. Det riktar inte in sig på individer. Det är en fördom om gruppen i stort. Lite som att stockholmare är otrevliga, att finnar är fyllon eller att amerikaner är korkade. Fördomen när det gäller romer är främst att de stjäl. Jag har själv sett och varit med om detta faktum i en butik där jag arbetat, men det handlar då om individer som råkar komma från denna grupp. Jag kan förstå ilskan mot detta rom-register och jag håller delvis med. Självklart ska man inte upprätta register baserat på folkgrupp; likadant som man inte borde ha ett register för svarta, vita, irakier eller danskar. Men i en så pass begränsad grupp med ett sådant rykte och med delvis bevisad organiserad brottslighet kan jag tycka att det är okej för ett statligt laguppehållande organ som polisen att föra register på medlemmar i denna grupp med just syftet att komma åt organiserad brottslighet. Detta behöver inte betyda att man bevakar barn eller andra i gruppen, men dessa personer kan användas för att spåra upp de kriminella individer som finns i gruppen. Jag tycker att detta drev till viss del är orättvist, och allt snack om och mot detta känns överhuvudtaget väldigt "politiskt korrekt" - nästan som att pressen hakar på för att behålla konsekvens i sitt rapporterande mot "främlingshatet".

Hollywood-fruar
Det rapporteras alldeles för mycket om dessa narcissistiska, bortskämda, elaka, guldgrävande och inte sällan intelligensbefriade människor. Varför får de synas så mycket? Varför får de betalt för sån skit de representerar? Tycker folk att det är kul att se - och varför i så fall? Helt obegripligt. Det räcker med att de är på tv, jag vill inte se dem i tidningarna och på nyheterna också. Lägg ner!

Janne Josefsson vs. Hanne Kjöller
Jag ska erkänna att jag inte är insatt i diskussionen. Vad jag har förstått så har Kjöller förvrängt vissa fakta för att passa hennes texter och åsikter. Hon gjorde även misstaget att hoppa på Janne Josefsson. Han är snabb på att ge svar på tal. Han drar på rätts rejält och brer på med ordentliga och sakliga argument. Med detta trampar han så klart Kjöllers uppenbara ego på tårna och konflikten är ett faktum. Men att på en framstående tidning förvränga fakta och sedan bli rättvisad av en reporter-vilde som Josefsson för att sedan försöka hänga ut honom och få drevet att gå mot honom - det är dömt att misslyckas. Detta är fel - att för egen personlig vinning förvränga fakta och använda sin bas på en av Sveriges största dagstidningar för att sprida detta, och sedan fortsätta med att försöka täcka upp sina pinsamt avslöjade lögner. Jag gillar det inte och det är inte bra journalistik.

Men något som trots det är bra med detta land och som gör mig glad är att det faktiskt finns journalister som Janne Josefsson. Han är förvånansvärt neutral, men hård, i sina reportage och är dessutom riktigt vass i sin argumentation. Han vågar trampa alla på tårna och han kan verkligen komma under skinnet på dem han möter i debatt. De blir arga och han behåller kylan. Han tar i alla ämnen och möter alla motståndare. Han är inte politiskt korrekt. Och han har folket med sig. Bra, Janne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar