23 oktober 2013

Uppdatering från HV71, nyförvärv m.m.

Dags för en liten uppdatering från SHL känns det som. I skrivande stund har HV71 precis slagit Färjestad med 5-3 och knaprat in på lagen ovanför i tabellen. En riktigt skön seger!

Under veckan har HV gjort klart med ett antal nyförvärv som ska hjälpa till att vända trenden. Finnarna Toni Rajala och Anssi Salmela har kommit in i laget och har båda levererat poäng och varit avgörande i de två vinster man tagit på tre senaste matcherna. HV har även gjort klart med Erik Christensen från KHL, och ikväll blev även Chris Campoli från schweiziska ligan klar. Samtidigt gjorde Kyle Beach sin sista match på try-out kontraktet och lär nog skickas hem igen med tanke på alla nya spelare.

2 rutinerade och spelskickliga backar i Salmela och Campoli behövs.
2 skickliga forwards i Rajala och Christensen som båda bidrar med spets.

Med endast 2 nyförvärv i laget har spelet redan börjat se bättre ut, och ikväll syntes det främst i försvaret. Hela laget känns mer fokuserade. Och bara en sån sak som att Krog bänkades och hade under 10 minuters speltid tyder på ökad konkurrens och kämparglöd i laget. Som man ser på laget nedan (min troliga uppställing) så finns det killar utanför laget. Det är delvis juniorer, men några av de etablerade spelarna får nog räkna med att få stå utanför laget vissa matcher.

Man ligger fortfarande sist i tabellen men det känns som att resan har börjat. Nu är det bara 2 poäng till närmaste lag, vid förlust hade det varit 8 poäng. Nu har man spelledigt en vecka och hinner spela in de nya killarna i laget och gruppen ordentligt.

Rajala-Karlsson-Carlsson
Salmela-Fälth

Nilson-Christensen-Jämtin
Fantenberg-Petrasek

Sterling-Krog-Holzapfel
Campoli-Johansson

Bengtsson-Strandberg-Brithén
Williamsson-Larsson

Lindström-Johnsson-Sandberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar