3 september 2013

Vad som är fel med Sverige denna vecka

Ämnen hämtade från Aftonbladet och Expressen. Eftersom allt som skrivs där är sant
Redan här har vi några fel med Sverige. Dessa tidningar är öppet vänster, något som märks både på tidningarnas journalister och vinklingar. Detta gör att jag genast ifrågasätter deras roll som ett neutralt medium som ser som sin främsta uppgift att förmedla oförändrad sanning på ett neutralt sätt till allmänheten. Att vara öppet åt något politiskt håll gör att neutraliteten försvinner, och när den saknas bör man ifrågasätta det som skrivs av journalister och framförallt krönikörer som oblygt förmedlar sina egna tankar som det enda rätta. Det verkar som att man ser som sin uppgift att lära läsarna hur de ska tänka och se på saker och ting, snarare än att förmedla nyheter på ett neutralt sätt.

Här är dagens rubriker:

Prinsessan Madeleine är gravid
Varför  detta otroliga fokus i skvallertidnings-format om kungafamiljen? Som krönikörerna inte ens gillar från början. Ja, de ska få barn. Men hur många spaltmeter krävs för att berätta det? Varför måste journalisterna på paparazzi-manér hänga i hasorna på kungafamiljen i jakt på saftigt stoff? Det finns inte en kändis, politiker eller annan offentlig person i Sverige som jagas så flitigt av reportrar som kungafamiljen, och främst då kungen som ibland kan leverera ett citat värt att förstora till förbannelse. Lägg av.

Lundsberg stängs ner
En samhällstjänst för det allmännas bästa. Det håller nog alla med om som inte sitter i styrelsen eller har ungar i skolan. Men dessa personer lever i en bubbla där deras barn på ett smidigt sätt ska slussas in i landets elit utan att behöva beblandas med pöbeln. Ironin i det hela är att några av de vidrigaste människorna jag har träffat i mitt liv kommer från liknande "institutioner" och bakgrunder. Halta, lytta och dumma de allra flesta. Låt dem gå i en vanlig skola och bli mobbade som andra ungar som har samma beteendemönster som dessa wannabe societetsbarn med dyra kläder och fula frisyrer.

Snubbe får sparken från sitt jobb efter att ha skämtat om Lundsberg då en person kände sig kränkt av strykjärns-skämtet.
EN PERSON blev KRÄNKT när någon skämtat om en skandal som drabbat NÅGON ANNAN. Ja, hör man inte hur dumt det låter så är man… ja, dum. Är det någon som borde känna sig kränkt så är det väl de personer som bränts med ett jävla strykjärn. För det första: hur jävla tappad är man om man får för sig att det är okej att bränna en person med ett strykjärn medan åtta kompisar håller fast "strykbrädan". För det andra: hur kan man få för sig att bli kränkt för minsta lilla grej i detta land? Och hur kan en person få sånt genomslag genom media att en person som skämtar om det i sin yrkesroll får sparken från sitt jobb. Det anser jag själv vara JÄVLIGT kränkande för den person som förlorar sin inkomst för att en idiotjävel ringer till pressen. Är det nån som borde får sparken är det den person som ligger bakom detta spektakel - sådana som du borde inte få finnas och ännu mindre ha ett jobb. Hej svejs vad det går!

Flyende syrier får permanent uppehållstillstånd
Ja, Europas bror duktig slår till igen och kräver dessutom att andra länder gör likadant. 2 miljoner syrier är på flykt från krig. Och alla som väljer att fly till Sverige får, hör och häpna, permanent uppehållstillstånd. Sverige har redan tagit emot 15 000 syrier, nu ytterligare 8000 med tillfälliga uppehållstillstånd.  Alla dessa får dessutom ta hit sina familjer. Detta tycker jag är fel. Varför ska Sveriges skattebetalare stå för detta bror-duktig beteende? Inget land tar emot fler flyktingar än Sverige. Borde inte flyktingantalet stå i förhållande till ett lands resurser? Varför tar Sverige emot lika många flyktingar som Tyskland som är 10 gånger större än Sverige? Varför inte lägga dessa pengar på att ta hand om den befolkning vi har? Till exempel genom mer pengar till skola, äldreomsorg, sjukvård och andra välfärdsfunktioner som alla faller ihop som korthus??
Jag är inte Sverigedemokrat, MEN (att jag ens behöver skriva denna mening är FEL) detta parti behövs för att väcka frågan på allvar.

Obama kommer - Hur ska du ta dig till jobbet?
Ett exempel på hur AB vill att Du ska göra. Bra att någon säger till folket att det kommer vara trafik imorgon när världens kändaste person kommer till Sverige. Om någon inte skulle fatta det så finns det flertalet begåvade reportrar som ger tipset: TA EN ANNAN VÄG!

Fullt kaos hos arbetsförmedlingen
En ledamot på AF har suttit på dubbla stolar och har på det sättet fått extra bidrag från AF till sitt andra bolag. Strax innan hade VDn fått sluta efter att ha fuskat till sig statsbidrag till sitt andra bolag. Ja här är ett fel. Folk som sitter på höga positioner i viktiga samhällsfunktioner och roffar åt sig och tar för sig för eget bruk. Varför är folk så jävla giriga och dumma i huvudet? Visst förekommer det ofta hos privata företag, men att sitta på en sådan offentlig stol och tro att man ska komma undan. Ja där ser man, makt är inte detsamma som intelligens. Breaking news.

5:2 Dieten
Ännu en diet. Denna gång har den dock slagit på allvar. Hyllningarna är hur många som helst. Även viss kritik har fått komma fram (applåder reportrar). Personligen kan jag inte se något positivt med att fasta två dagar i veckan. Du orkar inte göra något på hela den dagen, du överkompenserar nästa dag och det går likförbannat på ett ut. För dig som har tvångsbeteenden, total utseendefixering samt saknar självkontroll och en hjärna är det raka spåret till ätstörningar. Du belönar dig själv efter en dags bantning och vill banta mer, bli smalare, få mer belöningsdopamin. Du börjar räkna kalorier, börjar banta tre dagar i veckan, fyra dagar i veckan. Och sen är du smal som ett sträck och blir sjuk på kuppen. Vi svenskar vill göra allt för att bli smala och snygga. Allt utom det som fungerar. Spring mer än du äter, fetto! Svårare än så är det inte. Själv förespråkar jag jämnt näringsintag, lagom träningsmängd och att man tillåter sig själv att njuta emellanåt. Bra gener är inte fel heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar