11 september 2013

HV71 - Läget inför SHL 2013/14

SHL - elitseriens nya namn - startar säsongen 2013/14 nu till helgen. Det har vi väntat hela sommaren på! HV71 inleder mot AIK borta.
Försäsongen är över, slutspelsfloppen är (nästan) glömd, gamla ansikten har försvunnit och nya har kommit in i laget. European Trophy gick väl skapligt med tanke på skadeläget, missade slutspelet med minsta marginal efter totalt fyra förluster.
Det största frågetecknet inför säsongen är Johan Davidssons vara eller icke vara, då han missat hela försäsongen och väntas missa stora delar av ordinarie säsong också. I hans frånvaro har David Petrasek blivit lagkapten.

Nyförvärv: 
Brett Sterling (f), Aaron Gagnon (f), Riley Holzapfel (f), Ted Brithén (f), Stefan Johansson (b), Johan Larsson (b), Filip Sandberg (f, J20), Johan Johnsson (f, J20).
                                                   
Förluster:
Jesper Fasth (f), Rhett Rakhshani (f), Per Ledin (f), Oscar Sundh (f), Daniel Fernholm (b), Mikko Luoma (b), Mats Trygg (b), Tommy Kristiansen (f), Sebastian Dyk (f).

*HV har värvat ganska okej med tanke på vilka stora förluster man har lidit. Fyra väldigt viktiga forwards (varav de tre svenska killarna kändes riktigt lojala) försvann och har ersatts med tre transatlantiska namn samt Rögles Ted Brithén. Av dessa fyra är det väl bara Brithén som varit riktigt bra i ET. Störst förväntningar finns på årets 'stjärnvärvning' Brett Sterling, som tillsammans med Jason Krog tydligen utgjorde AHL's svar på firma Davidsson/Voutilainen en gång i tiden.
*Om forwardsidan ser likvärdig ut, ser backlinjen desto bättre ut inför denna säsong. De sega backarna Luoma, Fernholm och Trygg är utbytta mot yngre och smidigare förmågor som jag hoppas och tror kommer att prestera bättre i ett högre tempo. Stefan Johansson känns spontant som en riktigt bra värvning och jag hoppas Johan Larsson är grymt sugen på att tysta alla tvivel runt honom.
*På sista utposten finns Gustaf Wesslau och det sägs att han har tränat riktigt bra i sommar, så tillsammans med vad som borde vara en stor revanschlusta hoppas jag verkligen att Wesslau toppar formen till slutspelet i år.

Troliga forwardsuppställningar: 
B. Sterling - J. Krog - A. Jämtin 
M. Nilson - W. Karlsson - P. Carlsson
A. Gagnon - R. Holzapfel - T. Brithén
J. Lindström - A. Bengtsson - F. Sandberg
(S. Strandberg - J. Johnsson)

Troliga backuppsättningar:
M. Karlsson - O. Fantenberg
D. Petrasek - S. Johansson
E. Fälth - J. Larsson
(J. Williamsson)

När det är dags för slutspel och en eventuell kvartsfinal vill vi inte möta Färjestad, Luleå, Skellefteå eller Linköping. Resterande lag tar vi med glädje emot i kvarten. De fyra nämnda lagen känns som de hetaste namnen till guldet, och HV blir för en gångs skull inte favoriter och ses inte som en guldkandidat. Och jag håller med. OCH jag är nöjd så länge HV tar sig förbi en eventuell kvartsfinal. Allt därefter är bara en bonus och givetvis hoppas jag på ett guld i slutändan ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar